Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ο Ηλεκτρικός Παπαγάλος(Electric Puffin): Μονοθέσιο στέλθ αεροπλάνο της NASA.



H NASA προσπαθεί να κάνει τη δική της στολή Ιρον Μαν ή τουλάχιστον με αυτό μοιάζει. Η NASA έκανε επίδειξη των σχεδίων του πειραματικού της μονοθέσιου αεροσκάφους, που έχει δυνατότητα hover. Το Puffin μοιάζει ουσιαστικά σαν jetpack με πιλοτήριο σχεδιασμένο με ανθρακονήματα και με βάρος 135 κιλά, μη συμπεριλαμβανομένων των 45 κιλών φωσφορικών επαναφορτιζόμενων μπαταριών λιθίου. Αυτή η ηλεκτρική ιπτάμενη στολή δεν έχει ανώτατο όριο πτήσης που σημαίνει ότι μπορεί να ανέλθει περίπου 9.150 μέτρα πριν η ενέργεια της αρχίζει να εξαντλείται και το σκάφος ξεκινήσει την κάθοδο.
Με την φόρτιση της μπαταρίας λιθίου με φώσφορο, που είναι η πιο σύγχρονη μπορεί να διανύσει μέχρι 80 χιλιόμετρα και, θεωρητικά, η πλεύση του μπορεί να φτάσει τα 240 χιλιόμετρα ανά ώρα και ίσως και περισσότερα από 480 χλμ / ώρα. Ο Mark Moore, μηχανικός αεροδιαστημικής στο Langley Research Center της NASA, και οι συνάδελφοί του παρουσίασαν επίσημα το σχεδιασμό του Puffin χθες, σε ένα αμερικανικό ελικόπτερο στη συνάντηση Hellicopter Society στο Σαν Φρανσίσκο.
"Εάν έχετε δει ποτέ Puffin στο έδαφος, φαίνεται πολύ περίεργο, με φτερά πολύ μικρά για να πετάξει, και με αυτό είναι ακριβώς μοιάζει το όχημά μας," εξηγεί ο Moore. "Αλλά επίσης, χαρακτηρίζεται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα πτηνά, προφανώς διότι κρύβει περιττώματά του, και είμαστε και εμείς φιλικοί προς το περιβάλλον, διότι δεν έχουμε ουσιαστικά ρύπους. Επίσης, τα puffins τείνουν να ζουν στη μοναξιά, συναντιούνται στη γη μόνο για να ζευγαρώσουν, και το δικό μας είναι ένα όχημα μονοθέσιο."

Πηγή:TheTechJournal.com


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails