Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Στήριξη των στρατευσίμων για ανεύρεση εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ

"Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με την Αγορά Εργασίας", που στόχο έχει την υποστήριξη των στρατευσίμων στην προσπάθειά τους για ανεύρεση εργασίας μετά το πέρας της θητείας τους, βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, συγκροτήθηκε στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Περιβάλλοντος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η σύνδεση αυτή πραγματοποιείται μέσω του ΟΑΕΔ, των επιμελητηρίων και του ιδιωτικού τομέα και ήδη το «Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με την Αγορά Εργασίας» έχει αναπτύξει αρμονική συνεργασία με τα επαγγελματικά επιμελητήρια, καθώς και με την πλειονότητα των εγχώριων ιδιωτικών εταιρειών. Για να λειτουργήσει εύρυθμα το Γραφείο Σύνδεσης, οι οπλίτες θητείας, από 19 έως 35 ετών, ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο, την επαγγελματική τους εμπειρία και την εκπαίδευση που υφίστανται κατά τη διάρκεια της θητείας τους έχουν χωριστεί στις εξής κατηγορίες:
α. Οπλίτες απόφοιτοι ΙΕΚ, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών.
β. Οπλίτες, οι οποίοι μπορεί μεν να μη διαθέτουν κάποιο πτυχίο, αλλά αποκτούν γνώσεις λόγω της ειδικότητας που τους έχει απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας ή αποφοιτούν από τα πιστοποιημένα ΚΕΚ των Ενόπλων Δυνάμεων (π.χ. αρτοποιός, μάγειρας, οδηγός οχημάτων, τεχνικός τηλεπικοινωνιών, τεχνικός ηλεκτρονικών συστημάτων κ.ο.κ.).
γ. Οπλίτες, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάποιο πτυχίο, γιατί τούτο δεν απαιτείται λόγω της φύσης της απονεμηθείσας κατά τη διάρκεια της θητείας τους ειδικότητας (π.χ. χτίστης, ελαιοχρωματιστής).
δ. Οπλίτες, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη διάρκεια της θητείας τους, πληρώντας συγκεκριμένες προδιαγραφές, χορηγείται επίσημη, θεωρημένη «βεβαίωση εργασιακής εμπειρίας».
Στο «Γραφείο Σύνδεσης Θητείας με Αγορά Εργασίας» υπάρχει βάση δεδομένων με όλα τα στοιχεία των οπλιτών θητείας, οι οποίοι επιθυμούν την υποστήριξη του ΥΕΘΑ στην εύρεση εργασίας μέσω του προαναφερθέντος Γραφείου, ενώ έχει δημιουργηθεί υπερσύνδεση (link) στην ιστοσελίδα του (www.mod.mil.gr), με άμεση παραπομπή στην ιστοσελίδα αναγγελίας κενών θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ και τον ιδιωτικό τομέα, όπως και στις ιστοσελίδες thiteia-ergasia@mod.mil.gr ή thiteia-ergasia@mil.gr
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

1 σχόλιο:

Spyborg είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΑΡΑΣ ΣΚΟΠΙΕΣ


Related Posts with Thumbnails